Så blir du lönsam som hästföretagare

2012-01-02

Rådgivarens bästa tips till den kända hästutbildaren

För mycket jobb och dålig lönsamhet. Så ser många professionella hästutbildares vardag ut. Så även svårklassryttaren i hoppning, Therese Nymans. Varje dag rider, tränar eller tävlar hon från gryning till sen kväll.

- Det bästa liv som finns, säger hon med eftertryck, trots att varken ridbana, ridhus, skrittmaskin eller grusade rasthagar finns på gården.

Under vintern har Therese fått hjälp av en ekonomisk rådgivare från PwC, för att bena ut intäkter, kostnader, möjligheter och investeringsmål. Under Hästföretagarforum i Göteborg får vi ta del av genomgången och lärdomarna med fokus på lönsamhet och utveckling.

Therese Nyman driver sedan tio år tillbaka en hästverksamhet på föräldrarnas gård Bäcktorp utanför Hallstahammar. Verksamheten är inriktad på inridning, vidareutbildning och tävling. På meritlistan finns både årgångschampionat och mängder med resultat upp till svår hoppning.
Therese vardag hemma på gården är välkänd tack vare hennes blogg på Hippson, som har över 60 000 läsare.
På gården Bäcktorp finns en lösdrift och två stallar. Ridvägar och hagar är vidsträckta, men det finns varken ridbana, ridhus eller skrittmaskin på gården.

- Drömmen är förstås att bygga ett ridhus så att vi har någonstans att ta vägen när det är blött, halt och snöigt. Det skulle underlätta massor att slippa lasta och köra hästar till ridhus varje dag så här års. Men hur ska jag ha råd med det, som knappt kan ta ut en lön? Säger Therese.

För PwC är det här inte något nytt. De har en rad verktyg för att analysera verksamheten med fokus på lönsamhet och utveckling . För det handlar om att hitta möjligheter och inte fastna i problem.

- Therese är inte unik i sin verksamhet – så här ser det ut för väldigt många hästföretagare, säger Catherine Johansson, revisor och hobbyryttare som arbetar med ekonomisk rådgivning.

Under seminariet på Hästföretagarforum den 23 februari, får publiken ta del av hela genomlysningen av Therese verksamhet och även se förslagen till lösningar.

För bilder och mer information, kontakta:
Catherine Johansson, PwC 0709-29 10 07.
Therese Nyman, 0707-97 58 88
Marie Lundmark, projektledare Hästföretagarforum 2012, 0703-13 88 87

Hästföretagarforum är en heldag med inspiration och företagarfrågor i fokus.´
Dagen arrangeras av Göteborg Horse Show och EuroHorse torsdagen den 23 februari 2012. Biljetter köps via Ticnet eller Scandinaviums biljettkassa, telefonnummer 031-81 10 20.